Van links naar rechts: Mark Ammerdorffer, Jasper Scherpenborg, Cor van de Linde en Eric van Sadelhoff ondertekenen samenwerkingscontract

Met korte en interactieve video’s en games nieuwe kennis opdoen via een applicatie, op de momenten dat het jou uitkomt. Dat kan voortaan via SparkedOn, de nieuwste leeroplossing voor dienstverlenende bedrijven en vakmensen in de industrie. De applicatie is het resultaat van een unieke samenwerking vanuit VOMI Academie met iTanks.

1+1=3
Waar iTanks zich al jarenlang richt op innovatie binnen de industrie, richt VOMI Academie zich op haar beurt op de ontwikkeling van medewerkers in de branche. Deze unieke combinatie is een mooi fundament voor de samenwerking. Beide partijen liepen tegen dezelfde ontwikkelingen in de industrie aan, zoals personeelstekort, hoge veiligheidsnormen en internationale concurrentie. Waar zij eerst afzonderlijk op zoek gingen naar oplossingen voor deze trends, vonden zij elkaar al snel en ging de bal rollen.

Het resultaat van de samenwerking? Een unieke, interactieve leermethode die leidt tot bekwamer personeel, meer veiligheidsbewustzijn en meer inzicht, zodat bedrijven in de industrie grip krijgen op de ontwikkeling van vakmensen. 

Time to competence
SparkedOn zorgt ervoor dat medewerkers in de industrie zo snel mogelijk op niveau zijn én dit niveau behouden. Dit doet zij met behulp van interactieve ‘microlearnings’ op hun telefoon of tablet van maximaal 10 minuten per leermoment. Medewerkers in de industrie krijgen via een handige app dagelijks op een laagdrempelige manier kennis en tools aangereikt om zich te ontwikkelen. De microlearnings zijn specifiek ontwikkeld voor de industrie en worden ook bedrijfsspecifiek en disciplinespecifiek ontwikkeld.

Een term die de VOMI Academie al jarenlang gebruikt is ‘time to competence’: de tijd die het kost om medewerkers op het gewenste niveau te krijgen en houden. SparkedOn vermindert deze tijdsspanne aanzienlijk, waardoor nieuwe medewerkers snel aan de slag kunnen en bestaande medewerkers up-to-date blijven.  SparkedOn beweegt mee met de markt: bij nieuwe ontwikkelingen in de branche of bedrijf, kan een microlearning binnen no-time worden ontwikkeld.