Online leren lijkt de afgelopen twee jaar een ware stroomversnelling te hebben doorgemaakt. Het reguliere onderwijs heeft na wat hobbels snel het aanbod online opgepakt. Ook in de industrie zien we ontwikkelingen op dit gebied, maar tot nu toe betrof dit met name op zichzelf staande programma’s. Met SparkedOn, een unieke samenwerking tussen de VOMI Academie en iTanks, wordt een portefeuille van krachtige en actuele microlearnings gecombineerd met LMS tools. De samenwerking verbindt de opleidingskundige expertise van de VOMI Academie met de vakkennis van iTanks én combineert met name de kennis en behoefte van de procesindustrie, zowel van de asset-owners als de contractors.

Deze unieke combinatie is de kracht van de samenwerking. De focus bij iTanks op digitalisering én de aandacht voor een sterk veranderende technische arbeidsmarkt komen samen in een groeiende behoefte aan een continue en effectieve kennisoverdracht over vakmanschap. Voor vakmensen die de industrie op een veilige en efficiënte manier bouwen en behouden, zijn lange leergangen in warme klaslokalen geen optie. Er moet gewerkt worden! Dit zijn de aanpakkers die uit korte en relevante microlearnings veel meer waarde kunnen halen. De expertise om kennis en vaardigheden over te dragen, wordt al jaren ingezet bij de VOMI Academie. Met een reeks aan branchespecifieke trainingen voor de dienstverleners in de industrie, zorgen zij voor het opbouwen en doorgroeien van leidinggevenden en technici in de Nederlandse industrie.

Competent
Cor van de Linde, algemeen directeur van iTanks vertelt over de oorsprong: ‘Bij iTanks is al ruim zes jaar interesse en ervaring met e-learning en microlearning voor vakmensen in de industrie. En toen we daar bij een van onze partners over spraken, kwam ook de VOMI Academie ter sprake. Veel van de partners van iTanks zijn ook lid van VOMI. En zo was het contact met Jasper snel gelegd.’ Jasper Scherpenborg van VOMI Academie vult aan: ‘Losse initiatieven voor dit soort producten zijn lastig in de markt te zetten. Maar juist in de samenwerking zit de kracht.’  Het resultaat is SparkedOn, een nieuw platform dat met microlearnings bouwt aan een beroepsgroep die permanent competent is. 

Vakmanschap vs Veiligheid
Bij SparkedOn wordt veel energie gestoken in de vakbekwaamheid van de gebruikers. Daarbij heerst de stellige overtuiging dat als een bedrijf investeert in het vakmanschap van de medewerkers, er automatisch wordt geïnvesteerd in veiligheid. Dat kan zijn voor dagelijkse werkzaamheden én het heeft zijn effect ook bewezen bij de onboarding van nieuwe werknemers. Zowel voor een nieuwe functie als voor een project zijn korte, relevante microlearnings de meest effectieve methode om ‘fit for the job’ te komen.

Leervaardigheid
Voor veel beroepen geldt dat als je na een hbo of wo aan de slag gaat, je regelmatig op herhaling moet komen om de kennis op te frissen en aan te vullen. Voor vakmensen in de industrie geldt dat veel minder. En dat is vreemd, want juist daar zijn betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van levensbelang voor mensen en economie. Kennis is misschien wel het belangrijkste gereedschap dat mensen daarvoor kunnen inzetten. SparkedOn zet in op het kennisonderhoud van de vakmensen in de industrie. En door die kennis met moderne leermiddelen te onderhouden, wordt gelijk gewerkt aan de leervaardigheid van de gebruikers; de prikkel om regelmatig je kennis te onderhouden, maakt het aanleren van nieuwe vaardigheden ook beter mogelijk. In een industrie waar veel gaat veranderen rond bijvoorbeeld digitalisering en energietransitie, is dat een onmisbare vaardigheid.

‘Dat weet ik wel’
Veel van de specialisten in de industrie hebben een berg ervaring die dagelijks wordt ingezet. Geroutineerd worden de uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd in dagelijkse klussen of speciale projecten. Maar in de rust van de routine zit ook een risico. Door ‘dat weet ik wel’ sla je na een aantal jaar wellicht ook belangrijke stappen in een procedure over. Of je ontwikkelt een blinde vlek voor sommige zaken. Cor: ‘Het is de kunst om de relevante zaken op te knippen en in kortere stukken aan te bieden en te toetsen. Ook de zaken die voor veel mensen dagelijkse routine zijn’.

De kortere en relevante modules die aangeboden worden via SparkedOn bestaan uit een aantal vragen of oefeningen die in een korte tijd gedaan kunnen worden. Bijvoorbeeld op een vast moment in de dag of in de week. Die aanpak met zogeheten microlearning houdt de relevante vakkennis op peil en traint de gebruikers voor hun dagelijkse werk of aanstaande klussen. Bovendien biedt het platform aan leidinggevenden een transparante kijk op de kennisopbouw en de op kennislacunes van de gebruikers. Met een regelmatig gebruik van het palet aan korte trainingen, heb je maximale impact met microlearning.