SparkedOn: gebruiksvriendelijke applicatie die continu leren binnen bedrijven faciliteert en stimuleert

Met korte en interactieve video’s nieuwe kennis opdoen via een applicatie, op de momenten dat het jou uitkomt. Dat kan voortaan via SparkedOn, de nieuwste leeroplossing voor dienstverlenende bedrijven in de (proces)industrie.

Ze zijn de kroonjuwelen van elk dienstverlenend bedrijf binnen de Nederlandse (proces)industrie. De medewerkers. Zij moeten efficiënt én veilig aan het werk kunnen. Daarvoor is het cruciaal dat zij hun vak- en veiligheidskennis up-to-date houden. Om het kennisniveau te verhogen en fouten of ongelukken te voorkomen, is het belangrijk dat bedrijven aandacht hebben voor hun ontwikkeling.

Houd grip op ontwikkeling
Rob Engelaar, COO van Bilfinger Nederland is daarom één van de initiatiefnemers namens Bilfinger. “Deze unieke, interactieve tool en leermethode leidt tot bekwamer personeel, meer veiligheidsbewustzijn en meer inzicht. Bedrijven zoals Bilfinger krijgen op deze manier grip op de ontwikkeling van hun vakmensen, zodat zij kwalitatief werk leveren, veilig aan de slag gaan en de juiste vaardigheden hebben om effectief met mensen om te gaan.”

Rob Engelaar

Microlearnings: ideaal voor vakmensen
SparkedOn gaat ‘microlearnings’ op het gebied van vakmanschap en veiligheid voor de (proces)industrie bieden. Vanwege de continue veranderingen binnen de (proces)industrie is het van belang dat medewerkers efficiënt kennis en vaardigheden opdoen op de momenten dat ze het nodig hebben.

Vakmanschap up-to-date houden, “Daarvoor zijn microlearnings de perfecte oplossing”, zegt Nick Stubbe, Manager HSEQ bij Bilfinger Nederland. ‘’Ze duren maximaal tien minuten, een tijdsbestek dat precies aansluit bij de leervoorkeur en werkpraktijk van de vakmensen. Zij beantwoorden tijdens de minilessen vragen, bekijken video’s en spelen games. Ook zorgen microlearnings ervoor dat een nieuwe personeelsleden sneller over belangrijke kennis en vaardigheden beschikken, waardoor zij sneller productief en betrokken zijn.”

Nick Stubbe

Dashboard voor een actueel overzicht
De applicatie SparkedOn biedt naast microlearnings een dashboard. Dat biedt een actueel overzicht van het (kennis)niveau van al het personeel. Je kunt daardoor altijd aantonen dat je vakbekwame medewerkers inzet. Als directie of leidinggevenden heb je bovendien de mogelijkheid om proactief bij te sturen. Dankzij de generieke en specifieke microlearnings voor teams en individuen kan dat heel snel.” Zo maken wij leren en ontwikkelen toegankelijk, kwalitatief en attractief voor ons mensen.